tiistai 15. heinäkuuta 2014

Jauhoton mutakakku

Viime perjantaina mun teki ihan kauheasti mieli leipoa jotain. Pyörittelin eri ideoita päässäni, mutta mikään ei oikein ottanut tuulta alleen. Loppujen lopuksi jahkailin asiaa niin pitkään etten jaksanut enää edes lähteä kauppaan, vaan se jokin mitä ehkä haluaisin tehdä, pitäisi valmistaa kaappien aineksista. Helppoa!


Olen monesti aiemminkin tehnyt mutakakkua, mutta en koskaan ilman jauhoja! Kovasti olen sitä kuullut kehuttavan ja kun sellaisen resepti osui eteen ja kaapista löytyi sopivat raaka-aineetkin, oli idea valmis: jauhotonta (ja samalla gluteenitonta) mutakakkua siis! Alkuperäisen ohjeen löydät täältä

Jauhoton mutakakku


  • 170g tummaa suklaata (väh. 70%)
  • 115g voita
  • 1 1/3 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 kananmunaa
  • 40g kaakaojauhetta (n. 6 rkl)
  • voita vuoan voiteluun, kaakaojauhetta vuoan jauhottamiseen, esim. tomusokeria koristeluun tai iso kasa höysteitä kakun kylkeen
Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa sokeri sulaan voi-suklaaseokseen. Lisää suola ja vanilja. Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten vispilällä. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (20 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Halutessasi voit vielä jauhottaa reunat kaakaolla. Kaada taikina vuokaan ja paista mutakakkua 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkasta kakun kypsyys esim. haarukalla: haarukkaan tulisi jäädä taikinaa! Mutakakakku saa olla keskeltä tahmea ja reunoilta rapsakka :)

Koristele jäähtynyt kakku esim. tomusokerilla tai tarjoile se vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Tai sitten voit koota kunnon herkkulautasen niin kuin minä tein...


Jauhoton versio mutakakusta on parhaimmillaan hieman lämpöisenä. Jääkaapissa siitä tulee aika jämäkkää tavaraa eikä mutakakkua tosiaankaan tarvitse kovin suurta palaa makeannälän selättämiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti